22 خرداد 1395 - 19:21
شناسه خبر: 4385
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
گزارش خانه ملت از اولویتهای مهم اقتصاد مقاومتی در جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی
زرگران: قیمت تمام شده درمحصولات کشاورزی بهینه نیست
دبیر کل کانون انجمن صنایع غذایی ایران مدیریت منابع را از اولویت های مهم در اقتصاد مقاومتی دانست و با اشاره به اینکه قیمت تمام شده درمحصولات کشاورزی بهینه نیست، گفت: باید با بهینه سازی منابع قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را مدیریت کنیم تا محصولات تولیدی ما در حوزه صادرات با سایر کشورها قابل رقابت باشد.
خبرگزاری خانه ملت در گزارشی نوشت: متاسفانه فرهنگ صادرات خام محصولات کشاورزی ارزش افزوده تولید کشاورزی و غذایی را از بین می برد بنابراین باید در سال اقتصاد مقاومتی ،اقدام و عمل با گسترش صنایع تبدیلی غذایی نگذاریم طمع سودهای کلان صادرات خام محصولات کشاورزی باز هم برای دلالان شیرین شود و از همین رو باید با افزایش تولید محصولات کشاورزی و مدیریتی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را به حدی کاهش دهیم که بتوانیم در بازارهای جهانی محصول را با نرخ رقابتی عرضه کنیم.
مدیریت منابع از اولویت مهم در اقتصاد مقاومتی
کاوه زرگران معتقد است مدیریت منابع از اولویت مهم در اقتصاد مقاومتی است و باید با بهینه سازی منابع قیمت تمام شده در محصولات کشاورزی را برای رقابت در بازار صادراتی مدیریت کنیم.
دبیر کل کانون انجمن صنایع غذایی ایران با بیان اینکه عدم وابستگی کشوردر تامین مواد اولیه و کالا های اساسی مهم ترین اصل در اقتصاد مقاومتی است گفت: باید کالاهای مورد نیاز را در داخل کشور تولید کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان تهران با بیان اینکه متاسفانه کشور در حوزه منابع آب های زیر زمینی در شرایط نامطلوبی قرار دارد افزود: در 30 سال گذشته برداشت حدود 110 میلیارد متر مکعب از منابع آب های تجدید ناپذیر باعث آسیب به صنعت کشاورزی در برخی از نقاط مختلف کشور شده که در نتیجه تولید برخی از کالاهای اساسی در داخل با مشکل روبرو شده است.
زرگران ادامه داد: به ناچار برای تامین برخی از کالاها و محصولات کشاورزی قراردادهای بلند مدتی را با کشورهایی که امکان قیمت تمام شده کالای آن ها ارزان تر از قیمت تمام شده کالای تولید شده درداخل ایران است منعقد کرده ایم.
وی تصریح کرد: امروزه بسیاری از کشورهای دنیا برای حفظ منابع آب وجلوگیری از برداشت مازاد که در بلند مدت باعث وابستگی آن ها به دیگر کشورها می شود به کشت فراسرزمینی روی آورده اند.
این فعال اقتصادی با اشاره به پیشرفت کشور در حوزه کشاورزی اظهار داشت: باید با برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسب در زمینه بهینه سازی در تولید محصولات کشاورزی با قیمت مناسب زمینه صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را با هدف ارز آوری به کشور فراهم کنیم.
کاوه زرگران با تاکید بر اینکه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در صنعت کشاورزی نیازمند اقدام وعمل است گفت: باید با حمایت و توسعه صنعت کشاورزی در زمینه محصولات مرتبط با صنایع غذایی و کالاهای اساسی به اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی در این حوزه کمک کنیم.
دبیر کل کانون انجمن صنایع غذایی ایران مدیریت منابع را از اولویت های مهم در اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: باید با بهینه سازی منابع قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را مدیریت کنیم تا محصولات تولیدی ما در حوزه صادرات با سایر کشورها قابل رقابت باشد.
فایناس های خارجی کشاورزی باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی حرکت کنند
از سوی دیگر نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید در مجلس با بیان اینکه فایناس های خارجی کشاورزی باید در چارچوپ اقتصاد مقاومتی حرکت کنند،گفت: اقتصاد مقاومتی به معنی تولید بهینه و بهرهوری کارآمد است بنابراین مامی توانیم محصولات ارگانیک را با نرخ رقابتی در بازار جهانی کشاورزی عرضه کنیم نه اینکه تنها وارد کننده محصولات کشاورزی درعرصه بین الملل باشیم.
رحیم زارع درباره رعایت اصول اقتصاد مقاومتی در صنعت کشاورزی، خاطرنشان، کرد: زمانی تبادلات تجاری با فایناس های خارجی کشاورزی در عرصه بین الملل می تواند برای اقتصاد کشاورزی ما حائز اهمیت باشد که بندهای اقتصاد مقاومتی بویژه درراستای مباحث تولید داخلی و کشاورزی بطورکامل برطبق آمایش های کشاورزی اجرایی شود .
این نماینده مجلس با بیان اینکه ما باید در تولیدات کشاورزی تنوع کشت ایجاد کنیم، تصریح کرد: میزان تولید محصولات کشاورزی باید برطبق نیازهای داخلی و صادراتی کشور برنامه ریزی شود تا محصولات زمانی بر چرخه تولید هدایت شود که نیاز داخلی در اولویت باشد و در گام بعدی تولید رابا یک برنامه ریزی اقتصادی به ریل صادرات فرستاده شود.
وی ادامه داد: زمانی صنعت کشاورزی در کشور ما می تواند در راستای لبیک گفتن به اقتصاد مقاومتی سرآمد باشد که ما در راستای ارتقای بهره وری تولید، کارایی مصرف آب و راندمان تولید، توجه به کیفیت و کمیت محصول، نه تنها عملکرد بهینه داشته باشیم بلکه با مدد گرفتن از اصول اقتصاد مقاومتی در دنیای کشاورزی نیز الگو باشیم.
زارع یادآورشد: تغییر الگوی کشت متناسب با نیاز صنعت کشاورزی داخلی، افزایش کشت بر طبق فناوری های کشاورزی، افزایش راندمان، کارائی، توجه به مکانیزه شدن آب در مزارع، احیاء نظامهای بهره برداری مدرن از آب و آبیاری، گسترش کشت های ارگانیک با در نظر گرفتن نرخ های رقابتی باید در صنعت کشاورزی نهادینه شود.
تولید محصولات کشاورزی نیازمند تنوع
نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید در مجلس با بیان اینکه ما نیازمند تنوع تولید در صنعت کشاورزی هستیم، یادآورشد: ما با توجه به دارابودن 4 فصل طبیعی می توانیم تمامی محصولات کشاورزی را زیرا کشت ببریم و بر طبق اصول اقتصاد مقاومتی می توانیم در راستای تولید داخلی در محصولات کشاورزی خودکفا شویم .
وی ادامه داد: حذف صادرات محصولات خام کشاورزی یکی از تاکتیک های مهم اقتصادی به شمار می اِید زیرا با گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی می توان به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی جامه عمل پوشاند.
محصولات ارگانیک با نرخ رقابتی در بازار جهانی عرضه شوند
زارع افزود: محصولات ارگانیک می تواند با نرخ رقابتی در بازار جهانی کشاورزی عرضه شود و از همین رو ما برای فروش بهینه محصولات کشاورزی در عرصه بین الملل و داخلی نیازمند بازاریابی تخصصی کشاورزی هستیم.
وی ادامه داد: صادرات بخش کشاورزی سهم قابل توجهی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده و از جایگاه مولد و تاثیر گذاری برخوردار بوده است واین درحالی است که نه تنها افزایش رشد صادرات می تواند تاثیر مستقیمی بر بهبود شرایط اقتصاد کشاورز بگذارد بلکه می تواند منجر به تغییر الگوی کشت شود زیرا کشاورز می تواند مازاد تولید را بر ریل صادرات بفرستد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی در مجلس نهم با بیان اینکه چگونگی و مزیتهای تغییر الگوی کشت باید در در صنعت کشاورزی نهادینه شود تا بتواینم محورهای اقتصادی مقاومتی را بر مبنای افزایش تولید از منظر کمی و کیفی ارتقا دهیم تصریح کرد: کشاورز باید برحسب آمایش کشت به کاشت و داشت وبرداشت محصول بپردازد بنابراین زمانی کشت محصولات کشاورزی برای ما مثمرثمر خواهد بود که تنوع محصولات غذایی و کشاورزی ما بر حسب نیازهای داخلی و صادراتی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: تغییر الگوی کشت در تولید محصولات کشاورزی و بکارگیری فناوری های نوین کشاورزی باید در دستور کار صنعت کشاورزی نهادینه شود زیرا زمانی که تولیدات محصولات کشاورزی برحسب نیازهای داخلی و صادرات طراحی شود بدیهی است که می تواند برای صنعت کشاورزی ارزش افزوده ایجاد می شود.
همکاری با شرکت های خارجی کشاورزی بر طبق اقتصاد مقاومتی
زارع افزود: همکاری با شرکت های خارجی کشاورزی در بازارهای بین المللی باید بر طبق اقتصاد مقاومتی و برمبنای حمایت تولید داخلی عملیاتی شود بنابراین برای رعایت محورهای صادراتی در صنعت کشاورزی باید در گام نخست منافع ملی تولید را در نظر گرفت و سپس با ایجاد برنامه ریزی مدون تغییر الگوی کشت را وارد چرخه تولید محصولات کشاورزی بکنیم.
این نماینده مجلس یادآورشد: تغییر الگوی کشت، افزایش تولید محصولات کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی ارگانیک ایرانی با توجه به داربودن 4 فصل در کشور و تبادل فناوری های نوین کشاورزی در راستای افزایش تولیدات بهینه کشاورزی باید در اولویت برنامه های وزارت کشاورزی در سال اقتصاد ،مقاومتی و اقدام عمل قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با حمایت از تولید داخلی ما می توانیم محصولات ارگانیک ایرانی که دارای کیفیت مثال زدنی است را با یک بازریابی تخصصی وارد بازار جهانی کشاورزی کنیم.
زارع خاطرنشان کرد: برای عملیاتی شدن اهداف اقتصاد مقاومتی لازم است اقدام و عمل مناسبی در بخش کشاورزی و صنعت گیرد و این اقدام زمانی مثمر ثمر خواهدبود که ما از واردات محصولات کشاورزی فاصله بگیرم و تنها به فکر تولید داخلی بهینه و صدرات فرآروری های کشاورزی باشیم.
وی یادآورشد:در چند سال اخیر که مقام معظم رهبری با تیز بینی خاص خود اقتصاد را جزء اصلی ترین جهت گیری های کشور قرار داده است و نامگذاری سالجاری به عنوان سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نشان می دهد که تولید در کشور باید به سمت عملیاتی شدن بیش از گذشته حرکت کند تا بطور مثال کشاورزی که یکی از مقوله های اقتدار تولید به شمارمی آید درعرصه تولید بتواند علاوه بر افزایش تولید برای ما توجیه اقتصادی نیز داشته باشد.
به گزارش خانه ملت، صادرات محصولات غذایی می بایست در اولویت برنامه های کاری جهاد کشاورزی قرار بگیرد و باید زمینه هایی فراهم شود تا محصولات کشاورزی ما پس از فرآوری در ریل صدارت قرار گیرد تا بتوانیم برای محصولات غذایی کشورمان در بازار جهانی علاوه بر تعیین نرخ رقابتی با بهره گیری از سیاستهای اقتصاد مقاومتی محصولات غذایی را به ریل صادرات هدایت کنیم که با برند اختصاصی از اعتبار کالای با کیفیت ایرانی دربازارهای بین المللی دفاع کنیم.
گفتنی است،امروزه صادرات فرآورده های صنایع غذایی به عنوان صنایعی وابسته به بخش کشاورزی، نقش مهمی در ارزآوری کشور ایفا می کند. لذا بررسی عامل های کارآمد بر عرضه صادرات صنایع غذایی، امری ضروری به نظرمی رسد.